Qoqon's badkamer keuzetips - het maximale uit jouw ruimte

qoqon badkamer tegels landelijk klassiek

28 april '21

Is jouw badkamer aan vervanging toe of word je de gelukkige eigenaar van een nieuwbouw woning? Dan staat je een leuke klus te wachten. Het uitzoeken van nieuw sanitair! Wij vertellen jou waar je het beste op kunt letten bij het oriënteren naar van jouw droombadkamer.

 

Meten is weten

Ter voorbereiding aan jouw bezoek aan onze studio is het wenselijk alle maten goed in kaart te hebben, alleen zo kan de adviseur een passend ontwerp maken, specifiek voor jouw wensen. Meet de ruimte goed op. Meet het grondoppervlak, en denk ook aan waar je kozijnen en deuren zitten. Heb je een schuin aflopende muur? Dan is het zeker zaak om hier rekening mee te houden.

Heb jij altijd al een bad gewild, stap jij liever onder de regendouche of heb jij het liefst beide voorzieningen tot je beschikking? Inventariseer jouw wens en bedenk of het mogelijk is binnen de ruimte. Wordt het krap? Dan is kiezen soms een must. In andere gevallen kan een slimme indeling of combinatie van voorzieningen het tóch mogelijk maken. Bespreek jouw wensen altijd met de adviseur en neem de plattegronden van de ruimte mee. Samen halen wij het maximale uit de ruimte.

 

Verlies de functie niet uit het oog

Tegenwoordig zijn er tal van manieren om aan inspiratie te komen voor jouw badkamer. Met behulp van magazines, Pinterest en blogs kun jij je op je gemak oriënteren in de sanitair-wereld. Dit is zeker handig om jouw moodboard samen te stellen en jouw stijl te ontdekken. Wel geven wij je graag deze tip mee: Verlies de functie van jouw badkamer niet uit het oog. Heb je een gezin? Dan heb je wellicht behoefte aan meer opbergruimte. Ben je altijd druk? Dan heb je wellicht behoefte aan een onderhoudsvriendelijke badkamer. Bekijk wat jij mooi vindt én bedenk waar je behoefte aan hebt.

 

Bepaal een budget

Stel een budget voor jezelf. Houd rekening met de kosten van het sanitair plus de montage- en installatiekosten. Hoe hoog deze kosten uitvallen is onder meer afhankelijk van de gekozen voorzieningen en of er nog dingen moeten gebeuren aan bijvoorbeeld contactpunten of het leidingwerk. Onze partners brengen graag een offerte uit voor de montage en installatie. Geef tijdens jouw bezoek aan de studio vooral aan wat jouw budget is; zo kan de adviseur zijn of haar aanbod zoveel mogelijk afstemmen op jouw wens en budget.