De badkamertrends van 2021

original_2250_m20_model

3 maart '21

De badkamertrends van 2021

In 2021 zien we dat we de badkamertrends van 2020 nog lang niet zat zijn. De industriële badkamer is een blijvend succes, er wordt nog altijd volop gekozen voor betonlook en houtlook elementen en gekleurde kranen en douches zien we ook in 2021 zeker vaak terug. Ook blijft marmer trendy in de badkamer. (En ook zeker in de keuken!)Maar in 2021 zijn er ook zeker nieuwe trends ontstaan.  Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

De donkere badkamer

In 2020 werd al veel gedaan met zwarte accenten en in 2021 gaan we nog een stapje verder. Een hele donkere badkamer! Donkere kleuren kunnen zorgen voor een chique of stoere uitstraling, afhankelijk van hoe ze toegepast worden. Hoe dan ook; donkere kleuren geven het gevoel van geborgenheid en helpen jou te ontspannen in de badkamer.

Foto: alleksana via Pexels

De groene badkamer

Donkergroen is dé badkamer trendkleur van 2021. Voor de echte liefhebbers is deze kleur naar hartenlust toe te passen op de wanden. Of kies voor groene badkamermeubels. Vind je groene wanden of meubels een tikkeltje te permanent, maar vind je dit wel een leuke trend? Maak dan gebruik van groene badkameraccessoires en planten!

Foto: Aparici Joliet

Uitbundige tegels

In 2021 zijn tegels in allerlei soorten, kleuren en maten van harte welkom in onze badkamers. En het combineren daarvan leidt zeker tot mooie resultaten. Het kiezen van uitbundige tegels is een gedurfde keuze, maar werpt zeker haar vruchten af. Omdat tegels een groot oppervlak van de ruimte bestrijken, zijn ze van grote invloed op de sfeer die jij creëert in jouw ruimte.

De betonlook, marmerlook en houtlook tegels zijn nog altijd populair dit jaar, en het visgraat motief is ‘here to stay’.

Foto: Aparici – Carpet Wall

Ronde vormen

Dit jaar zien we ook steeds meer ronde en ovale vormen terugkomen in de badkamer. Dit kun je bijvoorbeeld toepassen op jouw waskommen of badkuip. Wil je wel graag meedoen aan de trend, maar niet te diep in de buidel tasten? Vervang dan bijvoorbeeld de spiegel, hanglamp of badkameraccessoires.