De keukentrends van 2021

14059_20_stoneart303

17 februari '21

Dé keukentrends van 2021

2021 is een trendjaar met echt voor ieder wat wils. Donkere keukens, of juist de lichte marmerlook, de houtlook, en de accenten messing en metaal zijn zo veelzijdig toepasbaar dat zij bij nagenoeg elke woonstijl goed toe te passen zijn. Dus wil jij een trendy keuken die bij jou aansluit? Dan kun je met de trends van 2021 vast goed uit de voeten. Benieuwd naar de trends? Lees gauw verder.

De keuken mag er zijn!
De keuken is voor steeds meer mensen meer dan slechts een ruimte om in te koken. Vroeger zat de keuken vaak ‘verstopt’ in een aparte ruimte, maar tegenwoordig wordt de keuken steeds vaker onderdeel van de woonkamer. In de keuken wordt gewerkt, de dag wordt besproken of er wordt natuurlijk lekker gebakken of gekookt. De keuken mag er dus zeker zijn! Dat uit zich ook in de keukentrends van 2021. Steeds meer zie je bijvoorbeeld dat de meubelstukken in de woonkamer aansluiten bij de keuken en de keuken wordt functioneel ingericht om bijvoorbeeld aan de bar te kunnen werken.

Keuken: Nobilia

Natuurlijk duurzaam
Duurzaamheid speelt ook een steeds grotere rol. Koken zonder gas is de norm. Keukens worden vervaardigd uit duurzame materialen en de apparaten worden steeds energiezuiniger en slimmer. Deze slimme apparaten dragen bij aan een beter milieu en zijn daarnaast ook erg handig in gebruik. Win-win. Ook steeds populairder is de kookplaat met afzuiging.

Bora Pure kookplaat met afzuiging

 

De zwarte keuken
In 2020 zagen we de zwarte keuken al steeds vaker verschijnen en het is zeker nog geen tijd om gedag te zeggen tegen deze trend. Niet zo gek; want zwart kan overal bij en is daardoor eenvoudig aan te sluiten op jouw woonstijl.

Keuken: Siematic Pure

Marmer en natuursteen
Ook marmer en natuursteen zagen we in 2020 ook regelmatig en blijft dit jaar een trend. Deze materialen geven de keuken een luxueuze look en door voor look-a-like marmer of natuursteen te kiezen kan het ook heel budgetvriendelijk zijn. Ook mooi, marmer of natuursteen gecombineerd met zwart!

Keuken: Dekker

Landelijk industrieel

Ja, echt! Deze twee woonstijlen die lijnrecht tegenover elkaar staan gaan goed samen. Zoals ze weleens zeggen, ‘opposites attract’. Het stoere en robuuste van de industriële stijl gecombineerd met het zachte en knusse van de landelijke look zal je positief verrassen.

Keuken: Nobilia Stoneart