5 badkamerbestendige planten

urban-jungle-badkamer_-5

5 november '21

Planten zijn niet weg te denken uit Nederlandse huiskamers. De afgelopen jaren is de populariteit van binnenplanten enorm toegenomen. Naast dat planten gewoon heel gezellig staan in jouw huis, hebben ze nog meer voordelen. Ze zorgen voor een goede akoestiek en ze zuiveren de lucht. Sommige planten nemen zelfs allergenen op! Wil je jouw badkamer en toilet ook voorzien van toffe planten? Houd er dan rekening mee dat de plant goed moet kunnen overleven in ruimtes waar het vochtig en/of donker is. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van planten die je gerust in jouw sanitaire ruimte kunt plaatsen.

1. De Sierasperge
Deze plant gedijt in een vochtige ruimte en is vrij eenvoudig te verzorgen. De plant houdt niet van een te droge grond, maar zelfs dat kan ze wel even overleven dankzij de knolletjes die de plant gebruikt als waterreservoir. Krijgt de plant te weinig water? Dan zullen de blaadjes vallen. Bij een hoge luchtvochtigheid, zal dat niet gauw gebeuren.

Asparagus aethiopicus 'Sprengeri' ~ Sprenger's Asparagus Fern | Plants, Asparagus fern, Desk plants

2. De Lepelplant
Voor een ieder die alles behalve groene vingers heeft is dit de ideale plant. Deze ijzersterke plant is bijna niet dood te krijgen omdat het duidelijk te zien is wanneer de plant water nodig heeft, namelijk wanneer de bladeren gaan hangen. En hij doet het ook nog eens erg goed in de badkamer!  Zodra hij weer kan drinken, zie je de plant ook binnen no-time weer opknappen.
Deze plant is in grote of kleine formaten verkrijgbaar en is daarmee ideaal aan te passen op jouw ruimte.

Free photo Spathiphyllum Plant Air Purifies - Max Pixel

3. De Aloë Vera
De aloë vera heeft weinig water nodig, waardoor deze het uitstekend doet in een badkamer of toilet. Wél heeft deze plant zonlicht nodig. Een raam in de sanitaire ruimte waar je de aloë vera plaatst is zeker geen overbodige luxe.

Leaf Nature Flora - Free photo on Pixabay

 

4. De Orchidee
De orchidee houdt van vochtige ruimtes en wordt dus ook erg vrolijk van een plekje in de badkamer! Net als de aloë vera heeft de orchidee ook zonlicht nodig. De plant zal het niet lang volhouden in een ruimte waar continu gebrek aan zonlicht is.

White Moth Orchids in Bloom

5. De Bromelia
Welke plant het wél goed doet zonder zonlicht is de bromelia. Deze plant kan overleven in een omgeving met alleen kunstlicht en gedijt ook nog eens in vochtige ruimtes. Ideaal dus!